S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 


Úvod »Rýže, mák» Rýže jasmínová natural Wolfberry BIO 250 g


        

Rýže jasmínová natural Wolfberry BIO 250 g

skladem

 

Skladem: 4,00 ks
Dostupnost: Skladem
Výrobce: Wolfberry
Nákupem získáte 2 bodů
Cena:
37,00 Kč (1,40 Eur)

do košíku:
  ks  

Rýže jasmínová natural Wolfberry BIO 250 g

Rýže jasmínová natural Wolfberry BIO 250 g z kontrolovaného ekologického zemědělství. Voňavá bezlepková “královna“ thajské kuchyně, kterou ocení každá domácnost.

Více informací

Největším producentem jasmínové rýže je Thajsko, ve kterém ji považují za “královnu“ tamní kuchyně. Díky subtropickému klimatu a jedinečné půdě, na které se pěstuje, získává jasmínová rýže při vaření své typické aroma a díky aroma i jméno. Některým lidem její vůně připomíná vůni obilí nebo oříšků, jiní se omylem domnívají, že jasmínová rýže je “ovoněná“ květy jasmínu, nebo je aromatizovaná jiným způsobem. Pravda je taková, že rýže získává svoji specifickou vůni jen z půdy, na které je pěstovaná. 

Hnědá jasmínová rýže, které se říká i natural, není, na rozdíl od bílé rýže, broušená až na zrno. Čas její přípravy je asi dvakrát delší než u rýže bílé, ale zachovává si více vitaminů a dalších látek prospěšných organismu. Má dlouhá zrna a charakteristickou, malinko oříškovou chuť, která ale “nepřebíjí“ ostatní ingredience. Po uvaření je pevnější na skus. Hnědá jasmínová rýže se hodí k přípravě různých nákypů, pilafů a dezertů. 

Jasmínová rýže natural neobsahuje lepek, nevyvolává alergie a je velmi dobře stravitelná. Díky tomu, že má jen částečně obroušenou slupku a tím pádem neporušený klíček, obsahuje daleko vyšší množství vitaminů a minerálů než rýže bílá. Hodí se nejen pro bezlepkovou dietu, i pro různé redukční a šetřící diety. 

A jak hnědou jasmínovou rýži správně uvařit? Jeden díl rýže dobře properte pod tekoucí teplou vodou a poté ji v hrnci zalijte trojnásobným množstvím vody. Přiveďte ji k varu, ztlumte plotýnku na nejmenší výkon tak, aby rýže jen “probublávala“. Po 40 minutách, kdy by měla být voda vyvařená, rýži odstavte a nechejte ji pod pokličkou ještě asi 10 minut “dojít“. Před podáváním ji nakypřete. Je třeba podotknout, že z rýže natural se vám nepodaří kašovitá konzistence ani po dvou hodinách vaření. 

Nutriční hodnoty ve 100g
Energie:
1514 kJ / 355 kcal; Bílkoviny: 6.1 g; Tuk: 0.7 g; Sacharidy: 81 g; Vláknina: 0.8 g

Produkt ekologického zemědělství. 

Země původu
Thajsko

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002

Obsah
250 g


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

YmJiYTk2