S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 


Úvod »Obiloviny, luštěniny» Vločky ovesné 500 g BIO COUNTRY LIFE


        

Vločky ovesné 500 g BIO COUNTRY LIFE

na dotaz

 

Skladem: 0,00 ks
Dostupnost: Na dotaz
Výrobce: Country Life
Nákupem získáte 1 bod
Běžná cena 24,00 Kč (0,91 Eur)
Cena:
24,00 Kč (0,91 Eur)

Vločky ovesné 500 g BIO COUNTRY LIFE - Podrobná charakteristika

Ovesné vločky se vyrábějí z napařeného a rozlisovaného obilného zrna.
V našem časopise Dobroty jaro 2016 jsme zpracovali rozsáhlé téma o vločkách. Naleznete zde srovnání jednotlivých druhů vloček, tipy a recepty na použití, zajímavé informace o lepku a mnoho dalšího...

V nabídce také máme certifikované bezlepkové ovesné vločky Tilquhillie.

Tipy a recepty na použití:

  • Kaše
    – vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
    – pro krémovější chuť, vločky pár minut povařte
    – recept na ovesnou kaši naleznete na straně 18 v Dobrotách jaro 2016
  • Krémové polévky
    – do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte
    – s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou
    – recept na karotkovou polévku s ovesnými vločkami je popsán na straně 12 v Dobrotách jaro 2016
  • Pečivo
    – při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Muffiny
    – recept na květákové muffiny najdete na straně 16 v Dobrotách jaro 2016
  • Nádivka
    – recept na vločkovou nádivku s mandlemi naleznete na straně 13 v Dobrotách jaro 2016
  • Smoothie
    – rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...
  • Placičky, burgery, sekaná
    – vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
    – na straně 12 v Dobrotách jaro 2016 najdete recept na cizrnové placičky se sójovými a ovesnými vločkami
  • Lívance
    – nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Pomazánky
    – lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkouumeoctemlahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)
  • Sušenky
    – nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Granola
    – vločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoceoříškysemínka, sušený kokos, kakaové bobyskořicikarobový prášek, předem namočené pohankové kroupy; za občasného promíchávání pečte 60 minut při 110 °C
  • Drobenka
    – rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje
  • Nepečené cukroví
    – rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocemkokosovým olejemsirupem, můžete přidat semínkaoříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu

Složení: ovesné vločky*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě: vařte 2 minuty v mléce nebo rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.

Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1 580 kJ/375 kcal; tuky: 7 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g; sacharidy: 59 g; cukry: 3 g; vláknina: 7,2 g; bílkoviny: 14 g; sůl: 0,018 g

Skladování: při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.Legislativní zařazení: mlýnský obilný výrobek – vločky.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

YTUyZ