S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 


Úvod »Obiloviny, luštěniny» Vločky pohankové 250 g BIO COUNTRY LIFE


        

Vločky pohankové 250 g BIO COUNTRY LIFE

na dotaz

 

Skladem: 0,00 ks
Dostupnost: Na dotaz
Výrobce: Country Life
Nákupem získáte 1 bod
Cena:
27,00 Kč (1,02 Eur)

Vločky pohankové 250 g BIO COUNTRY LIFE - Podrobná charakteristika

Pohankové vločky se vyrábí napařením a rozlisováním pohankových krup. Díky tomu, že byly tepelně ošetřeny, nepotřebují oproti syrovému zrnu žádnou nebo téměř žádnou úpravu.

V Evropě známe pohanku od 12. století, kdy k nám přišla z Ruska, kam doputovala z jihovýchodní Asie. V průběhu staletí pak patřila k nejčastěji konzumovaným potravinám, než v 18. století ustoupila pšenici, žitu a rýži. Z botanického hlediska nepatří mezi trávy, ale je příbuzná takovým plodinám, jako je rebarbora nebo šťovík. Pohanka je přirozeně bezlepková plodina.

Tipy a recepty na použití:

  • Kaše
    – vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
    – pro krémovější chuť, vločky pár minut povařte
  • Krémové polévky
    – do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte
    – s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou
  • Pečivo
    – při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Smoothie
    – rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...
  • Karbanátky, burgery, sekaná
    – vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
  • Lívance
    – nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Pomazánky
    – lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkouumeoctemlahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)
  • Sušenky
    – nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Granola
    – vločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoceoříškysemínka, sušený kokos, kakaové bobyskořicikarobový prášek, předem namočené pohankové kroupy; za občasného promíchávání pečte 60 minut při 110 °C
  • Drobenka
    – rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje
  • Nepečené cukroví
    – rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocemkokosovým olejemsirupem, můžete přidat semínkaoříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu
  • Pečené cukroví
    – Pohankové tartaletky s kešu krémem
    recept je popsán v jarních Dobrotách 2016 na straně 15

Vyzkoušejte také další produkty vyrobené z pohanky:

V podzimních Dobrotách 2015 jsme zpracovali rozsáhlé téma o pohance včetně tipů, receptů a dalších vychytávek, jak pohanku použít.

Složení: vločky pohankové*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě: vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.

Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1 530 kJ/361 kcal; tuky: 3 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g; sacharidy: 71 g; z toho cukry: 2 g; bílkoviny: 12 g; sůl: 0,003 g.

Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení: mlýnský obilný výrobek - vločky.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

NTQ1MzZh